Schůze klubu a kontrola osrstění

03.03.2013 20:00

V neděli 3.3.2013 se konala spádová schůze pro Středočeský kraj v Nepřevázce u Mladé Boleslavi (v restauraci Na statku). Sešli se zde členové klubu z řad příznivců, chovatelů a majitelů českého fouska. Při této schůzi byla provedena, tolik důležitá, kontrola osrstění  chovných psů a fen.

Schůzi uvedl Ing. Jaroslav Havlát, hlavní  poradce chovu. Při přehlídce chovných jedinců  každého představil a o každém psovi a feně vedl krátký komentář. Kladl důraz na to, aby ostatní chovatelé věděli přednosti daných psů, aby se případně i ostatní mohli lépe rozhodnout pro budoucí krytí. Lysivost se při kontrole v nijak velké míře u kontrolovaných psů neobjevila (já osobně jsem zaregistrovala jen jednoho jedince, feny jsem všechny bohužel neviděla díky svým mateřským povinnostem).

Naše Dita od Panského rybníka se při kontrole osrstění výborně prezentovala, přihlížející byli seznámeni s  jejími úspěchy ze zkoušek i výstav, její osrstění bylo označeno jako kvalitní a byla nám doporučena pouze úprava srsti. Jsme rádi, že se Dita líbila nejen poradci chovu, ale i přítomným členům.

 
V sále panovala příjemná atmosféra a psi se chovali ukázněně ;-)